Aquarelle Reims

Diana Avramova won de eersteprijs van de 40ste Prijs voor Akwarel, een Aquarelle Stage tijdens het Aquarelle Evenement te Reims. Zij vertelt haar wedervaren.

Op 30 september vertrokken we in de voormiddag gezamenlijk met onze reisgenoten Jan Cré en zijn vrouw Hilde op een 2-daagse stage in Reims. Bij onze aankomst in Reims hebben we eerst de tentoonstelling, “Exposition l-eau, la vie”, bezocht. We waren met Jan zeer onder de indruk van de werken en de verschillende stijlen van de uitgenodigde kunstenaars: Corinne Izquierdo, Jeannie McGuire, José Manuel Marreiro, George Politis, Eudes Correia. Na de tentoonstelling hebben we ons ingecheckt in ons hotel.

Bij de tweede dag van de stage hebben Jan en ik een volledige dag de workshop gevolgd terwijl Hilde en mijn man Gerd verder Reims gingen verkennen. Ze hebben verschillende musea bezocht en verder in Reims gewandeld.

Wij hebben tijdens de workshop een tweede oefening gekregen waaruit we van een foto van de dochter van Eudes Correia opnieuw vertrokken om een aquarelschilderij te maken. Eudes Correia legde zijn stappenplan uit hoe zijn aanpak eruit zag om zo’n schilderij te maken. Daarnaast kregen we nog verder uitleg over compositie, op welke manieren we ons beeld kunnen vastleggen op papier.

De dag nadien begonnen we met een korte wandeling door het centrum van Reims. Daarbij hebben we verscheidene monumenten en historische gebouwen bezocht zoals de Cathédrale Notre-Dame. In de namiddag begon onze stage van de kunstenaar Eudes Correia, één van de uitgenodigde kunstenaar van de tentoonstelling.

De stage begon met wat uitleg over licht, schaduw en contrast en op welke manier we dit kunnen toepassen in onze kunstwerken. Daarnaast kregen we onze eerste opdracht waar we vanuit een foto van een vrouw met haar hondje eerst een tekening geschetst hebben die als basis diende van onze aquarelwerk.

Op de dag erna zijn we s ’middags terug naar huis vertrokken na een zeer leerrijke stage. Ik was zeer onder de indruk van de stijl en werk van onze workshopbegeleider en wat we op die twee dagen geleerd hebben van hem. Ik wil langs deze weg Jan en Hilde en de Lions Club Antwerpen Voorkempen nogmaals bedanken dat ik de kans gekregen heb om zo’n stage bij te wonen!

Het is zeker en vast een aanrader!

Diana Avramova, september 2018

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Werk van Eudes Correira