Samen met de Prijs voor Akwarel willen wij de jeugd aanspreken met deelname aan de Internationale Vredesposter wedstrijd met als hoofdthema Vrede Mondiaal georganiseerd door Lions Club International.

Ieder jaar opnieuw werkt de Internationale Vredesposter wedstrijd rond een specifiek vredesthema, en staat open voor kinderen van 11 tot 13 jaar. Onze Lions Club spoort scholen en academies aan om zich kosteloos in te schrijven. Doel is om jongeren geregeld te doen nadenken over Vrede en hun gevoelens inzake Vrede op een creatieve manier op papier gestalte (vorm) te geven en te exposeren aan het grote publiek.

Kijk alvast eens naar dit inspirerend filmpje op YouTube.  

De selecties gebeuren in fases, eerst door onze Lions Club waar een professionele jury tijdens onze “prijs voor Akwarel” ook de ingezonden Vredesposter aan een deskundige blik onderwerpt. Nadien door een jury per Lions district (+/- per provincie), de nationale laureaten worden dan weer gejureerd door een onafhankelijke jury en de winnaar gaat als enige kandidaat door voor de internationale selectie naar de U.S.A.. 

Meer dan 150 landen nemen jaarlijks deel. Ieder jaar opnieuw is de uitbundigheid en het resultaat dat kinderen hebben teweeggebracht, de reden voor onze organisatie om deze actie te blijven ondersteunen.

Bij de edities van 2014 en 2015 won telkens één van de inzendingen via onze Lions Club de Nationale Eerste Prijs.

Wenst u met uw school ook deel te nemen, vul dan even het contactformulier op deze site in. Per kerende ontvangt u alle informatie. Neem ook een kijkje op facebook: Prijs voor Akwarel – Lions Club Antwerpen Voorkempen. Daar kan u de laureaten van 2017 bewonderen.